CF

FACNORS revesystem for storseilet lar deg seile utrolig komfortabelt og fullstendig trygt.

Dette markerer slutten på slitet med å reve under dårlige forhold: med ett enkelt håndgrep kan du justere seilet etter forholdene, uten å forlate cockpit.

Tilbake i havnen er det ingen dumping av seil eller omhyggelig bretting. Igjen kan du med ett enkelt håndgrep rulle inn storseilet ditt. Båten din vil alltid være klar til å forlate brygga, med seilene klare.

ENKELHET I DESIGN :

Prinsippet bak COMPACT F er en videreføring av filosofien som har gjort FACNOR til en av verdens ledende designere og produsenter av rullesystemer : enkelhet – påliltelighet - innovasjon. Rullestorseilet ligger i en rullekassett som er festet til masten. Påliteligheten i dette systemet kommer fra selve rullemekanismen som er et unikt taudrev (i praksis revelinen) som er plassert like over bomfestet ( FACNOR patent).

ENKELHET VED MONTERING :

Det avgjørende ved konseptet for COMPACT F er at innfestingen av kassetten til seilsporet skjer uten boring av hull i masten.

Denne ekstremt solide, men likevel enkle, monteringsmetoden krever ingen tilpasning av masten eller bomfestet.

Som en konsekvens av dette er systemet enkelt både å montere og demontere uten at masten må ned, og det passer alle typer master.

Mange modeller :

Vi har et stort utvalg i modeller som passer for båter fra 6 til16 meter. (20 til 50 fot). Se på siste side i brosjyren for å finne riktig modell til din båt.

Montering av rullekassett

Kassetten festes til masteskinnen med aluminiumsklosser i seilsporet.

Disse festes med syrefaste skruer med låsemutter. Vi leverer sleider som passer til de aller fleste master.

Rullekassetten har hull og masten trenger ingen modifikasjoner. Med denne enkle metoden kan rullesystemet for storseilet momnteres i løpet av kort tid.

Seksjonene er utformet slik at de ikke skal skade storseilet. Kantene på sporet i kassetten er rundet for å unngå gnaging og slitasje og kan også brukes til å dra opp en beskyttende taulikssnor eller et annet storseil.

Feste av kassettseksjone

Seksjonene skjøtes ved å sette inn to eller tre bolter. Denne metoden sikrer at sporet blir helt rett. Seksjonsmål (se også graf)

  CF 65 CF 70 CF 80 CF 90 CF 105
H 10 10 10 10 10
G Ø 5,5 Ø 5,5 Ø 7,0 Ø 7,0 Ø 7,0

Drivenhet

Den innvendige roden dreies av en stor roterende ”gypsy” i aluminum med to kulelagre i rustfritt stål. Drivenheten er festet til masten med to sleider rett over bomfestet. MERK : Dette systemet påvirker ikke bomfestet og derfor er ingen modifikasjon eller tilpasning nødvendig.

Heising av storseileet

FACNOR har to metoder for heisting av storseilet, avhengig av modell

  • CF 65 til 70 : storseilet heises med en sleide som er festet til et internt fall og strammes nederst på kassetten. Dette systemet er svært enkelt og pålitelig.
  • CF 80 til CF 105 : I dette tilfellet brukes storseilfallet for å heise seilet med fallsvivelen.